JavaScript is required to view this page.
Welke Elicious konjac spons? - Elicious

Welke Elicious konjac spons?

Konjac sponzen zijn er als gezicht en badspons. Het zijn geweldige natuurlijke gezichts- en body reinigers met verschillende voordelen voor alle huidtypes. Omdat er zoveel verschillende variaties beschikbaar zijn, hebben we hieronder een overzicht over de voordelen van de verschillende natuurlijke Konjac sponzen voor elk huidtype.

Een konjac gezicht of badspons ziet er misschien uit als een kruising tussen een loofah, koraal en een zeespons, maar deze kleine sponzen zijn eigenlijk van nature krachtige gezichts- en body reinigers. Gemaakt van de wortel van de Konjac plant, kunnen Konjac sponzen worden gebruikt om vuil, olieophoping en mee-eters te verwijderen. Om de poriën diep te reinigen en een vermoeide, doffe of droge teint op te frissen. Wanneer er heilzame ingrediënten aan worden toegevoegd zoals pure klei, houtskool en meer kunnen ze gebruikt worden voor verschillende huidtypes en specifieke problemen aanpakken. Omdat Elicious een rijk aanbod heeft kan het lastig zijn om erachter te komen wat het beste is voor jouw huidtype, hier gaan we daar dieper op in.

Wat is een Konjac spons eigenlijk?

In tegenstelling tot de vaak van plastic gemaakte loofah body sponzen (niet te verwarren met onze composteerbare natuurlijke loofah) worden Konjac sponzen gemaakt van de poedervormige wortel van de Konjac plant. Een vezelige groente die inheems is in Oost-Azië en voor veel andere doeleinden wordt gebruikt bij het koken. Konjac sponzen krijgen hun unieke ronde vorm door het vormproces, waarbij het mengsel dat wordt gebruikt om de sponzen te maken, wordt verwarmd en vervolgens wordt afgekoeld om de sponzen te stollen. Tijdens dit proces kunnen Konjac sponzen ook worden doordrenkt met andere ingrediënten om ze nog gunstiger te maken voor specifieke huidtypes, zoals houtskool, klei en andere toevoegingen met verschillende kleuren. Konjac sponzen zijn eigenlijk ideaal voor de gevoelige huid vanwege hun zachte, veerkrachtige textuur.

Let wel op de juiste kwaliteit, want zoals bij zoveel andere producten zijn er ook ‘konjac’ sponzen verkrijgbaar die niet puur zijn en dus niet de juiste werking hebben.

Voordelen van Konjac sponzen

Konjac gezicht en badsponzen bieden een diepere reiniging dan jouw gebruikelijke gezichtsreiniger alleen. Met een zachte exfoliërende werking die helpt om restanten van make-up en dode huidcellen te verwijderen, vuil te absorberen en onzuiverheden te verwijderen. Deze zachte, lichte sponzen worden gebruikt zoals je een gezichtsreiniger zou gebruiken, maar kunnen veel meer dan een normale spons of doek. Elicious konjac sponzen zijn pH-neutraal, wat betekent dat ze de zuurgraad van je huid in evenwicht brengen. Elicious konjac sponzen zitten vol vitamine A, B1, B2, B6, B12, C, D en E, evenals eiwitten, lipiden, vetzuren en mineralen zoals koper, zink, ijzer en magnesium. Konjac sponzen zijn licht schurend en masseren de huid tijdens het reinigen, bevorderen de doorbloeding en stimuleren de regeneratie van huidcellen voor een gezonde, frisse teint. Ze zijn ook volledig biologisch afbreekbaar, dus ze kunnen worden weggegooid in de compost of zelfs gewoon in je tuin.

Hoe een Konjac spons te gebruiken

Een Konjac spons kan met of zonder je favoriete reiniger worden gebruikt en is zacht genoeg voor dagelijks gebruik. Voor gebruik de spons grondig in warm water laten weken om de vezels uit te zetten, zachtjes knijpen tot hij zacht is geworden en water heeft opgenomen. Ze mogen alleen nat worden gebruikt, aangezien de droge konjac te hard is en de huid beschadigt. Gebruik de spons om de huid te reinigen en werk in cirkelvormige bewegingen over de hele huid. Spoel uit na gebruik, knijp het overtollige water er voorzichtig uit en laat het drogen. Je spons gaat ongeveer 2 maanden mee voordat hij op natuurlijke wijze begint te breken. Gooi je konjac spons in de compost en vervang hem door een nieuwe.

Welke Konjac gezicht of badspons raden we je aan?

Elicious Konjac spons met charcoal

Voor een acné gevoelige en problematische huid raden we de Elicious Konjac spons met bamboehoutskool aan. Bamboo charcoal is zeer poreus en absorbeert niet alleen het overtollige olie van de huid, het werkt ook om bacteriën die acné veroorzaken te verwijderen. Geactiveerde houtskool staat bekend om zijn diep absorberende en ontgiftende eigenschappen en wordt al honderden jaren in de gezondheid en de geneeskunde gebruikt.

Deze spons hebben we voor het gezicht en 2 speciale badsponzen.

Elicious Konjac spons puur

De pure Konjac spons is geschikt voor alle huidtypes en is bijzonder goed voor een zeer gevoelige huid, zonder toevoeging van extra ingrediënten. Deze puur witte konjac reinigt grondig met minimale kans op irritatie en biedt een verfrissende exfoliërende werking. Zo veilig dat deze zelfs voor een babyhuidje gebruikt kan worden.

Deze spons hebben we voor het gezicht en in een heerlijke dikke badspons.

Elicious Konjac spons met rode klei

Als je een bijzonder droge of gevoelige huid hebt, probeer dan de Elicious Konjac spons met rode klei. Rode klei is rijk aan ijzeroxide en heeft een zeer rustgevend effect op de geïrriteerde, gevoelige en door de zon verbrande huid. Ideaal voor de behandeling van rosacea, het kan ook helpen om fijne lijntjes en gebroken haarvaten te verminderen door de huid te hydrateren. De genezende en kalmerende eigenschappen van rode klei ondersteunen het natuurlijke celregeneratieproces van de huid zonder verstoring of irritatie. Net iets anders gevormd om ook op moeilijke plekjes te kunnen komen.

Deze spons hebben we voor het gezicht.

Elicious Konjac spons met roos

Heb je wat meer vitaliteit van je huid nodig? Dan is de Konjac spons met roos een prima keuze. Het rozenextract ontgift de huid waardoor deze er weer stralend gaat uit zien. Net als alle andere konjac sponzen geschikt voor elke huid.

Je huid wordt zacht, natuurlijk schoon en verfrist, en het beste van alles is dat je onmiddellijk na het reinigen een verschil met de huid voelt en ziet.

Deze spons hebben we voor het gezicht.

Elicious Konjac spons met groene thee

Verstevigend de huid en beschermd tegen zonlicht

Groene thee voor een hypergevoelige huid, deze konjac-spons met groene thee extract zit van nature vol met antibacteriële stoffen en heeft een UV beschermende werking. Verstevigd de huid en gaat daarmee ook veroudering tegen.

Deze spons hebben we voor het gezicht.

Elicious Konjac spons met lavendel

De voordelen van lavendel hoeven we nauwelijks te vertellen. Bijna iedereen kent de verlichtende en kalmerende werking er van. Met deze konjac spons bevorder je bovendien de regeneratie van huidcellen zodat je huid heerlijk zacht aanvoelt.

Deze spons hebben we voor het gezicht en 2 speciale badsponzen.

Elicious Konjac spons met aloë vera

Aloë Vera heeft een voedende en hydraterende functie op je huid. Speciaal de drogere huid zal hiervan profiteren. 

Deze spons hebben we voor het gezicht en 2 speciale badsponzen. 

Elicious Konjac spons met lycopeen

Lycopeen helpt niet alleen het verouderingsproces te vertragen, maar kan ook de huid helpen beschermen tegen verbranding door de zon. Lycopeen is een stofje (hydrocarbonaat) dat in tomaten en ander rood fruit en groente voorkomt. En daarmee 100% natuurlijk.

Deze spons hebben we voor het gezicht en in een fijne badspons met ribbels.

Elicious Konjac spons met collageen

Collageen helpt bij het tegengaan van rimpels, herstellen van huidcellen en de huid weer elastisch maken. Collageen is een eiwit met verschillende aminozuren dat ook door je lichaam zelf wordt aangemaakt.

Deze spons hebben we voor het gezicht.

Elicious Konjac spons Walnoot

Dit is een wel heel bijzondere spons en bevat deeltjes van de schil van walnoten. Deze zorgen voor een extra aangenaam peeling effect.

Deze spons hebben we voor het gezicht en in een fijne badspons met ribbels. 

Elicious Konjac spons Peppermint

Pepermunt is niet alleen verfrissend, maar werkt ook ontstekingsremmend en kalmeert de huid. Bovendien geschikt voor een vette huid.

Deze spons hebben we voor het gezicht en in een fijne badspons met ribbels.

Wil je op de hoogte blijven?

Over onze producten voor duurzame persoonlijke verzorging en een plasticvrij thuis, leuke acties en blogs? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!

0 reacties 0

Laat een reactie achter

Reacties moeten worden goedgekeurd alvorens deze geplaatst worden.