Heeft onze natuurlijke zeep magische krachten? - Elicious

Heeft onze natuurlijke zeep magische krachten?

Natuurlijk zijn we trots op onze natuurlijke biologische zeep bars. Of ze ook magische krachten hebben laten we aan je eigen oordeel over maar naast douchen en badderen zijn er nog talloze andere manieren waarvoor je onze zeep kan gebruiken. Benieuwd?

1. Dit klinkt als een sprookje, maar is het beslist niet! Leg een stuk zeep onder je lakens voordat je gaat slapen!

Veel mensen hebben moeite om 's nachts in slaap te vallen. Soms gebeurt dat omdat je gewoon geen comfortabele houding kunt vinden om in te slapen, of misschien omdat je rusteloze benen hebt waardoor je niet kunt slapen. Voor de meesten van ons komen rusteloze benen tijdens het slapen slechts af en toe voor, maar sommige mensen lijden echt aan iets dat Restless Legs Syndrom (RLS) heet. Restless Legs Syndrom is een aandoening waarbij je gedwongen wordt te bewegen terwijl je slaapt. De rusteloze benen gaan gepaard met een tintelend gevoel in je benen, maar kan ook met jeuk, beenkrampen etc. gepaard gaan. Zelfs in je slaap! Het is niet echt pijnlijk, maar het is natuurlijk wel heel vervelend en frustrerend. Het kan zo erg worden dat het heel moeilijk is om echt te slapen. Het wordt ook wel periodic limb movement disorder genoemd. We hebben er echter een eenvoudige oplossing voor. Het lijkt in eerste instantie misschien vreemd, maar het werkt wel en dat is het belangrijkste. Restless Legs Syndromen wordt veroorzaakt door de verzuring van je spieren en om dit te verhelpen heb je iets nodig om het zuur tegen te gaan. Een van de dingen die dat kunnen doen is onze natuurlijke zeep, die daar heel geschikt voor is. De truc is om een stuk zeep bij je voeten te leggen, onder je hoeslakens. Je zal merken dat het onrustige gevoel uit je benen verdwijnt. Probeer dit elke dag te doen als je een langdurig effect wilt bereiken. De effecten zullen al snel merkbaar zijn! Zoals gezegd is dit geen sprookje.....en de keuze uit veel geuren geeft het nog een extra aangenaam effect.

2. Onze natuurlijke biologische zeep bars kunnen ook helpen bij het reduceren van afval, simpelweg door minder andere dingen te gebruiken. Een ander soort magie.

Er zijn veel interessante dingen die je met onze natuurlijke zeep kunt doen. Elicious zeep is enorm veelzijdig en nuttig in het huishouden. Het is kostenbesparend en helpt ook onze planeet te redden door bepaalde gespecialiseerde producten te vermijden. Hier zijn enkele voorbeelden om je zeep te gebruiken:

  • Houd je nagels schoon: Als je in de tuin werkt, schraap dan je nagels over een stuk zeep voordat je begint. Het voorkomt dat vuil zich eronder vastzet en je kan het makkelijk weg wassen.
  • Gebruik het tijdens het schilderen: Wrijf zeep langs de rand van ramen, deurkrukken, schakelaars, stopcontacten etc. Als er verf op komt wrijf je het later zo weg.
  • Pannen voorbereiden voor buiten koken en barbecueën: Als je van plan bent te koken boven een kampvuur of houtskoolvuur, bedek de bodem dan met een dun laagje natuurlijke biologische zeep, je zal zien dat je de zwarte laag gemakkelijk kunt wegwassen.
  • Maak dingen weer glad: breng droge zeep aan op ritsen, sleutels, ringen, lades of schuifdeur-rails als ze moeilijk bewegen.
  • Houd insecten en motten weg: meng zeepwater in een spuitfles en breng het aan op de onderkant van plantenbladeren om insecten te weren. Leg een klein blokje in de kledingkast om motten af te schrikken.
  • Deodoriseren: Doe enkele snippers droge zeep in een zakje en prik er enkele gaatjes in. Leg het in een kledingkast of in stinkende schoenen om de geur te verbeteren.
  • Bewaar het in je gereedschapskist: wrijf een spijker of schroef over een stuk zeep. Je slaat of schroeft nu veel gemakkelijker in hout met minder kans op scheuren.
  • Verlichten van jeukende insectenbeten: wrijf onze natuurlijke biologische zeep op insectenbeten om de jeuk te verzachten. (ze blijven ook schoon)
  • Maak zelf een lichaamsscrub: rasp een stuk zeep en meng dat met zout of koffiepoeder voor een exfoliërende lichaamsscrub.
  • Heb je restjes zeep over? Doe de restjes in ons zeep scrub en bewaarzakje van sisal. Gebruik dat vervolgens onder de douche en je kan het tot het laatste stukje gebruiken

Dit is wat wij weten en er zijn zeker nog meer toepassingen dan we hier genoemd hebben. Zoals altijd zijn we benieuwd of jij tips hebt om met ons te delen…..laat ons weten wat jij doet met onze natuurlijke biologische zeep in een reactie hieronder!

Wil je op de hoogte blijven?

Over onze producten voor duurzame persoonlijke verzorging en een plasticvrij thuis, leuke acties en blogs? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!

0 reacties 0

Laat een reactie achter

Reacties moeten worden goedgekeurd alvorens deze geplaatst worden.