Microplastics? Foute boel! - Elicious

Microplastics? Foute boel!

UPDATE: al onze producten zijn vanaf 3 december vrij van Microplastics!

Over microplastics ofwel microbeads is al zoveel geschreven dat we dat niet nog eens over hoeven te doen. Wij hebben onder het kopje ‘Wij nemen onze verantwoordelijk’ de button ‘Microbeads Free - Ocean Safe’ staan. 

We dachten dat het een goed idee zou zijn om, naast deze button, ook het label van de ‘Plastic Soup Foundation’, ook wel bekend als ‘Look for the zero’ te kunnen vermelden op onze website.

En daar gingen we……..oei! In 1 van onze producten blijken we twee ingrediënten te hebben die weliswaar niet op de rode lijst staan maar wel op de oranje lijst van Beatthemicrobeads by Plastic Soup Foundation. En dat vinden wij natuurlijk niet leuk dus daar gaan we zeker aan werken. De oranje lijst wil zoveel zeggen dat niet onomstotelijk bewezen is dat het microplastic bevat maar het tegendeel ook niet. Maar het logo mag alleen gevoerd worden als de hele website 100% gegarandeerd is, petje af! Helaas voldoen wij daar dus nèt niet aan……gaan we veranderen……beloofd!

Het product waar het om gaat is onze body butter en daar zit PEG-100 stearaat en Polysorbaat 60 in.

Natuurlijk gaan we deze ingrediënten aanpassen maar wel zodanig dat je nog steeds plezier van die body butter zal hebben. Wij zijn er immers trots op dat al onze producten alleen maar veilige ingrediënten bevatten voor het milieu en zeker ook voor jou als gebruiker.

Vanwege het laatste willen we toch even op die 2 ingrediënten ingaan, en wel omdat we je geen onveilig gevoel willen geven voor wat je gezondheid betreft.

In de database van EWG Skindeep is veel informatie te vinden en ze hebben daar een veiligheids-score systeem voor je gezondheid. Dat ziet er als volgt uit: 

Als we dan naar de PEG 100 stearaat kijken dan is het duidelijk een veilig ingrediënt dat gebruikt kan worden.

Van dit ingredient zit bijna 4% in onze body butter

Voor Polysorbate 60 is nagenoeg hetzelfde het geval:

Hiervan zit 0,36% in onze body butter.

Al met al niet iets om je direct zorgen over te maken, maar het is onze eer te na om dit op ons te laten zitten.

Wil je graag op de hoogte blijven wanneer we nieuwe voorraad zonder die 2 ingrediënten hebben? Laat het ons dan hieronder even weten.

Alle andere producten kunnen met trots ‘Microbeads Free’ genoemd worden.

Wil je op de hoogte blijven?

Over onze producten voor duurzame persoonlijke verzorging en een plasticvrij thuis, leuke acties en blogs? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!

0 reacties 0

Laat een reactie achter

Reacties moeten worden goedgekeurd alvorens deze geplaatst worden.