JavaScript is required to view this page.
Lekker zacht en ook nog eens energie besparen! - Elicious

Lekker zacht en ook nog eens energie besparen!

Wil jij ook energie besparen met drogerballen? Lief zijn voor Moeder Aarde door geen synthetische wasverzachter te gebruiken en wil je heerlijk zachte kleding en ander wasgoed?

Dan hebben wij het antwoord voor je: Elicious 100% wollen drogerballen! 

Drogerballen doe je samen met je natte wasgoed in de droger, ze stuiteren rond en houden ruimte tussen je wasgoed zodat de warme lucht efficiënt kan circuleren. Naast energie besparen met drogerballen absorberen ze ook overtollig water en houden de warmte vast.

Dit alles zorgt voor een snellere droogtijd, minder elektriciteitsverbruik en superzacht wasgoed!

Onze drogerballen zijn gemaakt van 100% ongeparfumeerde, milieuvriendelijke merino wol. Elke set kan tot 1000 keer gebruikt worden, of ongeveer 2-3 jaar, afhankelijk van hoe vaak je de was doet. Bovendien is wol, in tegenstelling tot plastic drogerballen, biologisch afbreekbaar. Een ideale manier om geld te besparen en tegelijkertijd milieuvriendelijk bezig te zijn.

Andere voordelen van wollen drogerballen zijn:

  • Elektriciteitsbesparing
  • Helpt pluisjes en pillen te verminderen op kleding
  • Vermindert kreukels
  • Helpt bij het verminderen van allergenen en bateriën 
  • Beschadigt de droger niet
  • Zijn volledig stil

De unieke Elicious drogerballen zijn gemaakt van biologische Nieuw-Zeelandse wol en zijn vrij van geurstoffen, vulstoffen en chemicaliën. Ze verharen ook niet waardoor ze hypoallergeen en perfect zijn voor mensen met een gevoelige huid. Dit in tegenstelling tot wasverzachters met chemicaliën, die vaak jeuk en huidirritatie veroorzaken.

Hoeveel wollen drogerballen heb ik nodig?

Het aantal Elicious drogerballen dat je nodig hebt hangt af van hoe groot je waslading is. Elicious biedt een handige set van 6 drogerballen in een mooie katoenen bewaarzak. Voor een klein wasje heb je genoeg aan 4 drogerballen. Voor een normale was gebruik je alle 6 drogerballen. Probeer voor een extra grote lading 9-12 drogerballen.

Hoe gebruik je de drogerballen?

  • Gooi je drogerballen in de droger met je natte wasgoed. Drogerballen hebben ruimte nodig om rond te stuiteren en lucht te laten circuleren, dus stop de machine nooit te vol.
  • Sluit de deur van de droger en start de droogcyclus.
  • Houd het wasgoed in de gaten, want de droogtijd zal 20 tot 30% korter zijn dan je gewend bent.
  • Haal je wasgoed uit de droger en bewaar de ballen op een droge plaats om vocht en geurtjes te voorkomen.

Tip: Hoewel drogerballen meerdere jaren meegaan, kunnen ze onder druk komen te staan en merk je misschien dat je drogerballen minder effectief worden. Gooi in dat geval de drogerballen in een kussensloop en was ze op een zacht wasprogramma van 30 graden. Daarna in de kussensloop één keer door de droger op hoge temeratuur. Door dit twee keer per jaar te doen, verwijder je pluisjes en verjong je de wol - ze worden weer zo goed als nieuw! En ga je dus nog langer energie besparen met de drogerballen.

En als ze echt aan vervanging toe zijn kunnen ze gewoon bij het biologisch afbreekbare afval!

Elicious wollen drogerballen zijn gemakkelijk in gebruik en brengen geen gezondheidsrisico's met zich mee, in tegenstelling tot droogdoeken en plastic drogerballen.

Wil je op de hoogte blijven?

Over onze producten voor duurzame persoonlijke verzorging en een plasticvrij thuis, leuke acties en blogs? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!

0 reacties 0

Laat een reactie achter

Reacties moeten worden goedgekeurd alvorens deze geplaatst worden.