JavaScript is required to view this page.
Halal gecertificeerde natuurlijke zeep, biologisch afbreekbaar - Elicious

Bijzondere Zeep en Shampoo bars van Elicious!

Halal gecertificeerde natuurlijke zeep! Dat we zelf gek zijn op onze natuurlijke zeep en shampoo bars mag geen wonder heten; spreekt bijna vanzelf. Onze collega’s zullen hetzelfde hebben en stiekem vinden wij sommige van hun producten toch ook wel fijn (niet verder vertellen…)

Toch hebben al onze handgemaakte biologische natuurlijke zeep en de shampoo bars die met de koude methode gemaakt worden iets bijzonders dat anderen niet hebben. Natuurlijk zijn ze gemaakt voor iedereen en voor niemand speciaal. Maar ze hebben wel iets voor een speciale groep mensen: een echte HALAL certificering!

Pakweg 25% van de wereld bevolking is Moslim en in Nederland is dat naar schatting 5 tot 6%. En 5% van meer dan 17 miljoen mensen maakt dat er pakweg 850.000 medelanders zijn die behoefte hebben aan producten die voldoen aan de waarden die door hun overtuiging gesteld worden. Waarom is er dan zo weinig Halal gecertificeerde natuurlijke zeep?

Halal certificering is een officiële erkenning dat een product is vervaardigd in overeenstemming met de islamitische sharia wetgeving. Dit betekent dat het geen sporen van varkensvlees, alcohol of bloed mag bevatten en op fabriekslijnen moet worden gemaakt zonder risico op besmetting, ook door reiniging.

Omdat wij onze natuurlijke zeep en een deel van de shampoo bars in Indonesië maken, waar meer dan 85% van de bevolking Moslim is, zijn die producten van ons dan ook Halal gecertificeerd. En mogen wij het Halal certificaat vermelden omdat onze productie ter plekke werd en wordt gecontroleerd.

Halal zeep en shampoos zijn belangrijk. Hygiënisch zijn wordt niet alleen als een goede gewoonte in de islam beschouwd, maar het is in feite een onbetaalbare voorafgaande voorwaarde voor het uitvoeren van bepaalde rituelen en verplichte religieuze plichten.

De islam hecht zoveel belang aan reinheid, waardoor het een essentieel onderdeel van het geloof is en moslims de waarde hooghouden. Een manier om dit te bereiken, is door regelmatig te douchen.

Dat gezegd is het natuurlijk niet zo dat deze zeep en shampoo bars alleen maar voor Moslims zijn, het mooie is dat er juist een extra controle op zit waardoor je er zeker van kan zijn dat er geen dierlijke ingrediënten en alcohol in verwerkt zijn. Dat is ook goed nieuws voor veganisten en vegetariërs. De controle wordt namelijk ook uitgevoerd op de ingrediënten en dat geeft extra zekerheid.

Elicious combineert die bijzondere waarden met moderne producten die plasticvrij zijn en plasticvrij worden verpakt, biologisch afbreekbaar zijn en ook nog eens aantrekkelijk geprijsd.

Wil je op de hoogte blijven?

Over onze producten voor duurzame persoonlijke verzorging en een plasticvrij thuis, leuke acties en blogs? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!

0 reacties 0

Laat een reactie achter

Reacties moeten worden goedgekeurd alvorens deze geplaatst worden.