JavaScript is required to view this page.
Rocky Crystal is de beste natuurlijke deodorant  💚 - Elicious

Rocky Crystal Deodorant en waarom het de beste keus is 💚

De beste natuurlijke deodorant komt nog meer in beeld nu de plasticvrij revolutie echt wakker lijkt te worden. Het is bijna moeilijk om je voor te stellen dat er een tijd was dat je niet naar natuurlijke producten aan het zoeken was. Gelukkig is het besef dat dit nodig is sterk toegenomen en wij willen er graag aan bijdragen dat het nog verder toeneemt.

In het begin van de jaren tachtig en voordat de termen ‘natuurlijk' en ‘plasticvrij’ populair waren, vonden enkele producten hun weg al vanuit stoffige natuurvoedingswinkels naar een breder publiek. Eén van die producten was een minerale deodorant die er uitzag als een steen, maar een echt zoutkristal is dat deodoriseert zonder schadelijke chemicaliën. Hoewel er al meer dan 40 jaar veel aanhangers zijn onder de natuurlijke verzorging 'die-hards', staat de crystal rock opnieuw in de schijnwerpers. Dankzij de groeiende vraag van veilige en milieuvriendelijke producten. Dat is duidelijk een goed teken, maar is het gezonde label gerechtvaardigd? En hoe houdt een "kristal" je geurtjes precies onder controle?

Dit is wat je moet weten over de Elicious Rocky Crystal Deodorant:

Door de steen nat te maken en onder de oksels te wrijven, komt er een onzichtbare zoutfilm op het huidoppervlak. Het weerhoudt je er niet van om te zweten, maar het houdt geurvormende microben wel onder controle. Met andere woorden; het doodt de bacteriën die de geur veroorzaken.

De steen wordt gevormd door polijsten en heeft ronde randen zodat ie soepel over je huid beweegt. Laat het niet op een harde vloer vallen, want het risico bestaat dat het breekt.

Wordt de Elicious Rocky Crystal deodorant als veiliger beschouwd dan gewone deodorant?

Hoewel de beste natuurlijke deodorant er om bekend staat dat er geen aluminiumchloride en aluminium-chloorhydraat  (synthetische chemicaliën die in verband zijn gebracht met borstkanker) in zit bevat het een heel klein beetje natuurlijk voorkomend aluminium dat mogelijk de huid kan binnendringen wanneer het wordt gemengd met water. Er zijn echter geen studies bekend die hebben aangetoond dat dat element in zijn organische staat schadelijk is. Integendeel; internationaal bevelen veel artsen omwille van de veiligheid Crystal deodorant aan hun patiënten aan in plaats van conventionele anti-transpiranten. 

Natuurlijk zijn er inmiddels meerdere veilige deodorants verkrijgbaar, in sticks of in crème vorm. Maar de beste natuurlijke deodorant wint het qua gebruiksduur op alle fronten. Bij dagelijks gebruik gaat de steen makkelijk een jaar mee en je hoeft het maar 1 keer per dag te gebruiken (dus geen gesleep met deodorant). Voeg daarbij de prijs van € 7,95 (iets meer dan 2 eurocent per dag) en het is duidelijk waarom dit fenomeen uit de jaren '80 de duidelijke winnaar is.

Nog even dit: Je moet zweten!

Je lichaam is gemaakt om te zweten. Het is wat de natuur bedoeld heeft. Je lichaam geeft zweet af wanneer je sport of gewoon wanneer je kerntemperatuur een ongezond niveau bereikt. Het zweet werkt als een regulator om je temperatuur te regelen en terug te brengen naar een gezond, veilig niveau. Met andere woorden, zweet voorkomt oververhitting.

Zweet helpt ook om gifstoffen uit je lichaam te verwijderen. Onthoud: je huid is een orgaan. En net als veel andere organen, is een van de doelen van je huid het verwijderen van giftige stoffen. Kwik, cadmium en sporen worden bijvoorbeeld geëlimineerd als je zweet. BPA (komt o.a. voor in de haren van sommige tandenborstels) en ftalaten (aanwezig in o.a. speelgoed en kookgerei) kunnen ook vrijkomen via je zweetklieren.

Ook helpt zweten je lichaam te ontdoen van bacteriën en zelfs virussen aan de oppervlakte! Als je zweet, geeft je lichaam een ​​chemische stof af die dermcidin (lees hier meer) wordt genoemd. Deze verbinding is natuurlijk voor je lichaam en werkt als een antimicrobe middel voor je huid. Het doodt bacteriën en ziektekiemen die op je lichaam leven en kan ook infecties helpen voorkomen.

Kortom, zweten is goed voor je! En de beste natuurlijke deodorant houd het fris.

Natuurlijk verpakt in rijstpapier en een wikkel; geen plastic, geen doosje, geen blikje!

Wil je op de hoogte blijven?

Over onze producten voor duurzame persoonlijke verzorging en een plasticvrij thuis, leuke acties en blogs? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!

1 reactie 1

Hannie de Wit op

Goede dag
Ik gebruik al langere tijd geen ‘normale’ deodorant meer en las over de steen. Hoe gewaar je de steen? groet Hannie

Laat een reactie achter

Reacties moeten worden goedgekeurd alvorens deze geplaatst worden.